PRIPOROČILA ZA RAVNANJE V PRIMERU OKUŽBE

Spoštovani etažni lastniki!

Obveščeni smo bili, da so v večstanovanjskih stavbah posamezni primeri okuženih etažnih lastnikov oziroma uporabnikov posameznih delov. Nekaj posameznikov se je že obrnilo na upravnika z vprašanji, kako ravnati v takih primerih. NIJZ je izdal priporočilo, ki ga najdete na naslednji povezavi: https://www.nijz.si/sl/informacije-za-prebivalce-vecstanovanjskih-stavb

Vsako okuženo osebo kontaktira epidemiolog in mu da natančna navodila, kako naj ravna. Taki osebi je bila odrejena tudi izolacija, zato se mora ravnati po naslednjih navodilih: https://www.nijz.si/sl/navodila-za-bolnika-s-covid-19-ki-ne-potrebuje-bolnisnicne-obravnave Okužena oseba je dolžna obvestiti vse svoje bližnje kontakte.

Z namenom zajezitve epidemije spoštujte veljavno zakonodajo in upoštevajte naslednja priporočila: https://www.nijz.si/sl/preprecevanje-okuzbe-z-virusom-sars-cov-2019.

V času epidemije je pomembno, da ohranimo čut za sočloveka, zato pomagajte sosedom, če so le-ti okuženi in v izolaciji ali pa spadajo v rizično skupino ter nimajo svojcev ali prijateljev, ki bi jim dostavili hrano, zdravila oz. druge nujne življenjske potrebščine.

Najpogostejša vprašanja v povezavi z novim koronavirusom: https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koronavirus/najpogostejsa-vprasanja-v-povezavi-z-novim-koronavirusom/538673

Vse dobro in ostanimo zdravi!
Uprava Terca d.o.o., 28.10.2020